dimarts, 12 de novembre del 2013

Acció tutorial -8 de Novembre

Sabem  quines competències hem de tenir per tal de ser tutor/a?

Hi ha certes dificultats que impedeixen que qualsevol persona sigui tutor, per això és important tenir present alguns requisits com ara prevenir situacions conflictives, saber quines són les virtuts i defectes dels seus alumnes per tal de compensar-ho, afavorir la diversitat... en resum, ha de tenir la capacitat per a saber fer, saber estar i saber conèixer. Tanmateix, s'ha de saber fer ús d'un Programa d'Acció Tutorial (PAT) on es recullen les intervencions que fa el tutor amb el centre, juntament amb la família i els professors.


Fent una reflexió de l'acció tutorial, cal adonar-se'n de que consta de diversos objectius que milloren l'orientació educativa del centre en relació amb els alumnes, l'equip docent, equip directiu i els pares, tenint en compte que cada alumne és diferent, que s'ha de crear un clima adequat en la classe, fer que els pares participin de manera directa en l'educació del fill, és a dir, una interacció entre escola-família-alumne. 

En conclusió, no tothom pot ser tutor ja què s'ha d'estar capacitat, s'ha d'oferir una bona orientació als alumnes, mantenir una relació fluida i cordial amb el pares i familiars, i estar coordinat amb el centre en el qual es treballa. 


 "Nunca olvides que basta una persona o una idea para cambiar tu vida para siempre,ya sea para bien o para mal"- Brown, J.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada